Hologramele sunt recunoscute pe plan mondial ca dispozitive optice de prim-rang in domeniul securizarii si autentificarii. Apartin unei clase de imagini cunoscute sub numele de Dispozitive de Imagine Variabile Optic prin Difractie (Diffractive Optical Variable Image Devices - DOVID) sau pe scurt Dispozitive Variabile Optic. Hologramele pot fi produse doar cu ajutorul unor echipamente speciale, foarte avansate din punct de vedere tehnologic (lasere, camere presurizate, etc) si nu pot fi reproduse sau copiate prin tehnici de printare obisnuite, fotocopiere sau scanare.

Avansul tehnologic in domeniul tehnicii de calcul ofera acum posibilitatea realizarii de falsuri prin utilizarea unui simplu calculator personal, cu componente ieftine si dotat cu software de prelucrare si tiparire a imaginilor. Falsificatorii pot acum sa reproduca cu usurinta aproape orice tip de document sau ambalaj.

Utilizand holograme pentru produsele Dvs., veti putea preintampina actiunile falsificatorilor, determinandu-i sa isi reorienteze activitatea catre tinte mai usor de atins. Utilizarea hologramelor de securitate garanteaza autenticitatea produselor si documentelor.

Hologramele de securitate sunt utilizate pe scara larga in multe domenii de activitate si pot fi gasite in mod curent pe o gama larga de produse, ambalaje si documente: pasapoarte, carti de credit, certificate de actiuni, cupoane, bilete, legitimatii de acces, carti de identitate si card-uri de membru, etichete pentru articole de imbracaminte, pachete software, compact disc-uri, ceasuri si articole sportive.